Verbouw 23 Appartementen landbouwschool Larenstein te Deventer

Werkzaamheden            Metalstud wanden en -plafonds; systeemplafonds; estrich vloeren
Aannemer                        Ter Steege Apeldoorn


Onze opdrachtgever Ter Steege Apeldoorn ontwikkelt aan de rand van de binnenstad van Deventer het gebied genaamd Nieuwlarenstein. Een onderdeel van deze ontwikkeling is de voormalige Koloniale Landbouwschool ‘Larenstein’, hierin zijn 23 koopappartementen gerealiseerd. Wij als Donec Afbouw hebben de droge afbouw gerealiseerd.

 Alle nieuwe binnenwanden (scheidingswanden, voorzetwanden, schachtwanden, e.d.) in dit project zijn uitgevoerd als metal stud wanden. Tevens hebben wij hier veel specifieke oplossingen mogen bouwen zoals trapwanden, bergzolders, halfhoge wanden, e.d.

 In verband met het verbouwen van een school tot appartementen ligt er veel aandacht op de brandwerendheid van de appartementen. Zo hebben wij praktisch het gehele pand voorzien van een brandwerend gipsplafond. In verband met het wegwerken van diverse installaties is ervoor gekozen om onder dit brandwerend plafond nog weer een esthetisch gipsplafond te plaatsen.  Daarbij hebben wij onder de gehele kapconstructie een geïsoleerd gipsplafond geplaatst. De algemene ruimten zijn voorzien van akoestische plak-plafondplaten. Doordat het gehele gebouw voorzien is van nieuwe plafonds, hebben wij ook veel specifieke oplossingen gebouwd, te denken aan gordijnkoven in verband met de monumentale ramen, dakkapel- en dakraamaftimmeringen.

 De gehele bovenverdieping hebben wij voorzien van estrich-vloeren, dit in verband met het uitvlakken van de bestaande plankenvloeren. 

Neem direct contact met ons op.

Wij gebruiken de ingevulde gegevens alleen om contact met u op te nemen.